За Attipas

Attipas означава щастлива разходка.Бебешките обувки Атипас са създадени от фирмата Wildcat Co.Ltd, съвместно с учени от Сеулския университет и педиатри след  7-годишни проучвания. 
Те са особена категория обувки, които на английски се наричат “toddler shoes” – обувки за прохождащи деца. Те са подходящи за възраст от 3 месеца до 4.5 години, като са създадени с идеята да защитят нежните крачета, но и да осигурят стабилна основа за развиване на фината моторика, чувството на стабилност и баланс.


Проучванията сочат, че идеалният начин за прохождащи бебета е да бъдат боси. Те имат нужда от по-добра стабилност, за което си помагат с пръстчетата. Чувството за баланс и стабилност на малките хора все още не е развито пълноценно, те често редуват пълзене, подпиране и ходене, като е ключово важно да се осигури не-хлъзгава и безопасна основа за тези първи крачки. Освен това е предизвикателство малките крачета да се запазят чисти. Това не винаги е възможно. 


Ето защо, отчитайки специфичните нужди на децата през този период, Attipas е създадена като перфектната бебешка обувка – лека, дишаща, стабилна, гъвкава, максимално имитираща ходене на бос крак.
Attipas имат лека чорапена горна част, мека и нехлъзхаща се силиконова подметка с вентилационни отвори, широко отделение за пръстчетата за допълнителна стабилност. 


Науката зад Attipas

Attipas са създадени след 7-годишни изследвания съвместно между лабораториите на Wildcat Co.Ltd.  и Сеулския университет.  Те имат много качества, които ги отличават от други бебешки обувки на пазара.

  1. Удобни – разпределят равномерно натиска на ходилото (доказано с изследване на физико-динамичните и кинетични особености в ранна детска възраст)​
  2. Дишащи – направени от изключително леки  материали, притежават вентилационни отвори на подметката, които отвеждат топлината за допълнителен комфорт. Могат да се перат в машина до 30 градуса. След изпиране изсъхват много бързо.
  3. Стабилни – широката предна част осигурява свобода на движение на пръстите, което е важно за когнитивната функция. Подобряват чувството за стабилност и баланс. Не се хлъзгат.
  4. 100% безвредни – всички продукти на Attipas произведени при най-високи стандарти за качество и безопасност. Преминали са тестовете за съдържание на формалдехид и други вредни вещества и са напълно безопасни за вашето дете.
  5. Гъвкави – съвременните материали от които са направени позволяват на обувките Attipas да бъдат изключително леки и гъвкави, а в същото време здрави.

Детското краче се развива особено динамично през първите 36 месеца. Обувките за бебета и малки деца Attipas са създадени чрез физико-кинетични проучвания и физиотерапия и при стриктен мониторинг на развитието в продължение на 7 години. 


 
Наблюденията сочат, че при използване на правилните обувки, бебетата се научават да ходят по-рано от обичайното. Attipas е предназначена да помогне и на когнитивното развитие, тъй като тя подобрява чувството за баланс и осигурява свободно движение на пръстите.

Изборът на правилната обувка има ключово значение за развитието на гръбначния стълб, за правилната позиция на глезена и за чувството за баланс. Проучванията сочат, че използването на обувки от кожа и особено с твърда подметка засяга неблагоприятно модела на ходене и предизвиква внезапни промени в ъгъла на глезенната става. Ето защо използваните през този период обувки трябва да са много леки и гъвкави, с възможно най-тънката подметка, за да имитират ходене на бос крак.


Твърдите обувки могат да причинят прекомерно натоварване на колянната става, което пречи на нормалното ходене.


Attipas са създадени, за да предотвратят тези дефекти и помогнат на правилното, естествено развитие на бебето.

 Attipas се произвеждат в Южна Корея.  Стандартите за безопасност там са едни от най-строгите в света. Обувките разполагат с множество сертификати за 100% отсъствие на вредни вещества. Едновременно с високата функционалност, Attipas са разработени в множество дизайни, за да отговорят и на най-взискателния родителски и бебешки вкус.

            

Произвеждат се стандартно в 4 размера, като има модели, за които са разработени допълнителни, по-големи размери.

Attipas са много лесни за поддръжка. Те могат да се перат на ръка или в машина до 30 градуса, като се използват меки бебешки перилни препарати. За препоръчване е да се поставят в торба за пране. След изпиране изсъхват изключително бързо.


Независимо дали разглеждате модели за вашето малко съкровище или за подарък на някой друг мъник, Attipas Bulgaria може да предложи по нещо за всеки. Дори тайничко за вас лично
Attipas – щастливата разходка, е вече в България!